13 Eylül 2009 Pazar

Peygamberimiz (sav)'in, Mehdiyet Konusuna Kuran'da İşaret olduğunu Bildiren Çeşitli Hadisleri Vardır


“Mehdi tıpkı Zülkarneyn ve Süleyman gibi dünyaya hükmedecektir.”
(El-Kavlu'l Muhtasar Fi Alamatil Mehdiyy-il Muntazar, s. 29)


Görüldüğü gibi bu hadis, Kuran'da yer alan Hz. Zülkarneyn ve Hz. Süleyman kıssalarını, Mehdi konusuyla bağlantılı olarak incelememize işaret etmektedir.

Aşağıdaki hadislerle de Kehf ve Talut kıssalarında ahir zamana bakan çok önemli işaretler olduğu haber verilmektedir. Peygamber Efendimiz, ahir zaman ve Mehdi ile ilgili hadislerini çok çeşitli şekillerde anlatabilirdi. Ancak burada verilen örneklerde de görüldüğü gibi özellikle Kuran kıssalarıyla bağlantı kurarak anlatması, söylediğimiz meseleye çok kuvvetli bir delil teşkil etmektedir. Peygamber Efendimiz şöyle buyurmaktadır:

“Ashab-ı Kehf, Mehdi'nin yardımcıları olacaktır.” (Kitab ul Burhan Fi Alamet-il Mehdiyy il Ahir Zaman, s. 59)

“Mehdi'nin yardımcılarının sayısı Talut ile nehri geçenler kadardır.” (Kitab ul Burhan Fi Alamet-il Mehdiyy-il Ahir Zaman, s. 57)

Bu bakış açısıyla incelendiğinde Kuran'da İslam ahlakının yeryüzüne hakim olacağı bir dönemin varlığına işaret eden birçok ayet olduğu görülmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Hadislerle Ahirzaman Ve Mehdi - Free Blogger Templates, Free Wordpress Themes - by Templates para novo blogger HD TV Watch Shows Online. Unblock through myspace proxy unblock, Songs by Christian Guitar Chords